top of page
1/1

WIE IS POOLHERT?

Wij zijn filmmakers.

Vrouwen.

En hartsvriendinnen.

 

Ellen en Marie. Marie en Ellen. ’t Maakt niet uit wie eerst komt. Want we zijn een pakketje. We vullen elkaar aan. Naadloos. Zoals goed geplakt behangpapier. Marie researcht en schrijft scenario’s. Ellen is cinematograaf en monteur. Regisseren doen we alle twee.

 

Zoek hier geen green screens of special effects. Ge gaat ze niet vinden. Wij brengen kleine verhalen van echte mensen. Van uw bomma tot onze DHL-koerier. Groots op hun eigen kleine manier. We graven ze op, borstelen ze af en tonen ze aan de wereld. Door onze ogen. Met muziek of in stilte. Als een docu of fictie. Maar altijd in al hun glorie.

 

“En euh, een Poolhert? Is dat een echt beest? Of van waar komt dat?” – horen we u al denken. Een samenplaksel van onze achternamen. Verzonnen op café. Maar na zes jaar is het meer dan een verzinsel. ’t Is onze stempel. Onze saus. Onze kijk op een wereld vol doodnormale, maar o zo bijzondere mensen, momenten en verhalen.

 

Anno 2021 zijn we met drie. Maxim, onze editor, ondersteunt ons met zijn technische skills. Want Poolhert is ook een productiehuis, maar geen traditioneel. Voor commercieel werk kunt ge ons gewoon inhuren. Maar documentaires en fictie produceren we enkel als we zelf mee aan de knoppen zitten.

 

Goesting in een babbel? Samenwerken?

LAAT IETS WETEN

bottom of page